Zoeken:

Parcoursen

Zorgeloos klimmen.
Tijdens het klimmen is uw veiligheid gegarandeerd. Door Klimbos Ermelo loopt een permanente veiligheidskabel waar je altijd aan vastzit, vanaf het moment dat je de vaste grond verlaat tot je hier weer op terug komt. Lees hier meer over de veiligheid binnen Klimbos Ermelo.  

Door Klimbos Ermelo lopen 4 routes die stijgen in moeilijkheidsgraad. Voordat je zelfstandig het parcours in kan gaan, krijg je eerst instructie over het gebruik van de materialen zodat je veilig kunt klimmen. De instructeur laat je op het oefenparcours zien hoe het werkt. Vervolgens moet iedereen op het oefenparcours laten zien dat je de instructie hebt begrepen en veilig het klimbos in kan.

De entreekaart geeft je toegang tot het Klimbos gedurende de tijd waar je voor betaald hebt
(1, 2 of 3 uur). De veiligheidsinstructie is niet binnen deze tijd meegerekend. Na de instructie kun je de volgende parcoursen gaan klimmen mits je aan de criteria voldoet.
 

Niveau: Ontdekker
Lengte deelnemer: vanaf 1.20m
Aantal hindernissen: 10
Lengte parcours: 65 meter
Max. hoogte: 1.80 meter
Gem. klimduur: 17 min

Kidsparcours  

Voor de kleinere klimmers is er een speciaal Kidsparcours. Tien uitdagende hindernissen hangen op 1.80m boven de grond. Onder begeleiding van de ouders, die langs het parcours meelopen, zullen de kinderen hun eerste stappen zetten in de wereld van het klimmen.

 

Nog geen 1.30m? Kabouterkorting!
 

Kinderen vanaf 1.20m die nog net niet groot genoeg zijn voor The Family kunnen natuurlijk wel op het kidsparcours klimmen en ontvangen de kabouterkorting. Kijk bij het tabblad prijzen voor meer informatie. 
 

 

Niveau: Beginner
Lengte deelnemer: vanaf 1.30m
Aantal hindernissen: 14
Lengte parcours: 158 meter
Max. hoogte: 5  meter
Gem. klimduur: 25 min

The Family  

De naam zegt het eigenlijk al, dit parcours is geschikt voor de gehele familie. Broer, zus, vader, moeder, opa, oma, noem maar op. Met 14 hindernissen en op een comfortabele hoogte van 5 meter is dit een uitstekend parcours om na het instructieparcours mee te beginnen. Aan het einde van dit parcours bevind zich de langste kabelbaan in Klimbos Ermelo.  
 

LET OP! Als volwassene blijft u altijd verantwoordelijk voor uw kind(eren). U dient dan ook op het park aanwezig te zijn gedurende de klimtijd van uw kind(eren). Dit geldt t/m 12 jaar.

 

Niveau: Gevorderde
Lengte deelnemer: vanaf 1.30m
Aantal hindernissen: 20
Lengte parcours: 230meter
Max. hoogte: 7  meter
Gem. klimduur: 45min

The Jungle  

The Jungle is 7 meter hoog en beschikt over de meeste hindernissen van alle parcoursen. De hoogte en grote variatie aan hindernissen vormen een perfecte mix om jezelf weer wat meer uit te dagen. Kruip door de tonnen en slinger door de lianensprong. Voor iedereen wat wils en van alles het beste. 
 

LET OP! Als volwassene blijft u altijd verantwoordelijk voor uw kind(eren). U dient dan ook op het park aanwezig te zijn gedurende de klimtijd van uw kind(eren). Dit geldt t/m 12 jaar.

 

Niveau: Expert
Lengte deelnemer: vanaf 1.50m
Aantal hindernissen: 17
Lengte parcours: 250 meter
Max. hoogte: 9  meter
Gem. klimduur: 50min

The Kick  

De grootste uitdaging in Klimbos Ermelo is The KICK! 17 hindernissen op 9 meter hoogte over een lengte van 250 meter! De moeilijkste en uitdagendste hindernissen vind je in dit parcours.
 
Denk jij dat je het in je hebt? Opgeven is geen optie!
 

LET OP! Dit is het zwaarste parcours van Nederland. Ter goede voorbereiding adviseren wij voorafgaande aan The KICK, het parcours The Jungle te klimmen.

 

Leeftijd deelnemer Vanaf 8 jaar
Lengte deelnemer: vanaf 1.30m
Aantal routes: 6
Hoogte klimwand 10 meter
Klimduur: 1.5 uur

Klimwand

Tussen de bomen staat onze 10 meter hoge klim- en abseilwand! Op de klimwand zijn zes verschillende routes te klimmen. Iedere route heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. Dit alles gebeurt onder begeleiding van getrainde instructeurs. 

 

LET OP! De Klimwand is niet inbegrepen in de parcoursen van het Klimbos, maar is een aparte activiteit. Zie tabblad prijzen voor meer informatie.  

 

Klimbos Ermelo
Drieërweg 125
3852 MA Ermelo
T: 0341 55 39 05
E. info@klimbosermelo.nl

Twitter: